Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Προς εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% ο δείκτης Stoxx 600. Πτώση 1% για τη Deutsche Bank.

Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, οδεύοντας για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τα μέσα Μαρτίου. 

Οι ανησυχίες για τις εμπορικές πολιτικές των ΗΠΑ και το sell-off στις αναδυόμενες αγορές να παραμένουν στο επίκεντρο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 372 μονάδες. Ο δείκτης οδεύει για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει πτώση 0,23% στις 11.927 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,24% στις 5.231 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,88% στις 7.254 μονάδες. 

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές εκτινάχτηκαν κατά 2,8%. Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 15,8 δισ. ευρώ από 19,3 δισ. τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία που δημοσίευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,1%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,2%.

H ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε την πρώτη μέτρηση για την τριμηνιαία άνοδο του ΑΕΠ στις 19 χώρες της ευρωζώνης κατά 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε οριακά την ετήσια αύξηση στο 2,1% από 2,2% προηγουμένως.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,1% έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο $1,163.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει απώλειες 1%, μετά το δημοσίευμα της WSJ που υποστηρίζει ότι η κινεζική HNA ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη γερμανική τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v