Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η πορεία των αποδόσεων των ομολόγων δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση. Σήμερα η τηλεδιάσκεψη των G7, με την πανδημία να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την ανοδική πορεία των αποδόσεων των ομολόγων, τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI έδειξαν πως τα lockdowns επηρέασαν αρνητικά την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη και τον Φεβρουάριο, ωστόσο η εκτέλεση προηγούμενων παραγγελιών στήριξε τον τομέα της μεταποίησης, παρά την πτώση του τομέα των υπηρεσιών.

Όπως σημειώνει το CNBC, οι αποδόσεις των ομολόγων τείνουν να αυξάνονται με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, καθώς οι επενδυτές ομολόγων αρχίζουν να πιστεύουν πως οι κεντρικές τράπεζες θα περιορίσουν τις αγορές τίτλων. Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί επίσης να σημαίνουν περισσότερη εξυπηρέτηση χρέους για τις μεγάλες εταιρείες, κάτι που τείνει να επηρεάζει αρνητικά τις αγορές μετοχών καθώς οι traders επανεκτιμούν το επενδυτικό περιβάλλον.

Στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson προεδρεύει τηλεδιάσκεψης των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου σήμερα και αναμένεται να περιγράψει τη φιλοδοξία του για μείωση του χρόνου ανάπτυξης νέων εμβολίων κατά δυο τρίτα, στις 100 ημέρες.

Από το «μέτωπο» των εταιρειών αποτελεσμάτων, σήμερα ανακοινώνουν τα μεγέθη τους μεταξύ άλλων οι Danone, Hermes, Renault, Allianz και Swiss Re.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 413 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σταθεροποιείται στις 6.617 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,5% στις 5.756 μονάδες και κατά 0,44% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.948 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,15%-0,35%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v