Συγκρατημένη πτώση στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι. Άνοδος στο νήμα για τον DAX 30. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο.

Πτώση στις ευρωαγορές καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη διασπορά του τρίτου κύματος κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία, την παράταση της ισχύος του lockdown ως τη 18η Απριλίου, με απολύτως κλειστές τις αγορές από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα (1η-5η Απριλίου), την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών (και) τις ημέρες των εορτών και συναντήσεις με το πολύ πέντε άτομα από άλλα νοικοκυριά, αποφάσισαν ομοσπονδία και κρατίδια έπειτα από μια μαραθώνια, επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2% στις 423 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στις 6.699 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% στις 14.662 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 5.945 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι πρέπει για να κρατήσει πολύ χαμηλό το κόστος δανεισμού, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν, σε συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν ξανά περιοριστικά μέτρα.

«Θα είναι ένα μακρύ τρίμηνο», είπε ο Λέιν, αναφερόμενος στα υψηλά και αυξανόμενα κρούσματα της Covid-19. «Είναι μία αντιπαράθεση μεταξύ των εμβολιασμών και άλλης προόδου στο ιατρικό πεδίο έναντι της βραχυπρόθεσμης πρόκλησης να επιχειρηθεί ο έλεγχος αυτού του ιού», πρόσθεσε.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου βουλιάζει 4% στα 59,11 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,7% στα 1.725 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,6% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1864 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v