Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Το επίκεντρο αυτής της εβδομάδας είναι στους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής και τις λεπτομέρειες της στρατηγικής που ίσως αποκαλύψουν στο συμπόσιο Jackson Hole. Τα futures της Wall δείνουν flat έναρξη συνεδρίασης.

Προσεκτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, ακολουθώντας το διεθνές σκηνικό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών Jackson Hole, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η Φρνακφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κερδίζει 0,2%, το Παρίσι επίσης, Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,4%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,1%. Υποτονικό το trading στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το επίκεντρο αυτής της εβδομάδας είναι στους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής και τις λεπτομέρειες της στρατηγικής που ίσως αποκαλύψουν στο συμπόσιο. Με ιδιαίτερη προσοχή αναμένεται η ομιλία του Προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή, για ενδείξεις μείωσης των μηνιαίων αγορών ομολόγων. 

Παγκοσμίως οι μετοχές έχουν κινηθεί ανοδικά αυτή την εβδομάδα, καθώς έχουν χαλαρώσει οι φόβοι για το tapering της Fed, ενώ στήριξη έχει δώσει και η οριστική έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v