Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,6%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,4%.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπια κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική, τον κορωνοϊό και τις νέες κινεζικές ρυθμίσεις στον τεχνολογικό τομέα παραμένουν. Χθες Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν βαριές απώλειες στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Οι επενδυτές αναλύουν επίσης και τα νέα οικονομικά στοιχεία από τις τιμές παραγωγού της Γερμανίας και τις λιανικές πωλήσεις Βρετανίας.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,6%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,4%.

Κατά 10,4% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού για βιομηχανικά προϊόντα στη Γερμανία τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν η μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο του 1975 όταν τότε οι τιμές είχαν ενισχυθεί 10,5%, κατά την πρώτη κρίση πετρελαίου. Σε σύγκριση με τον φετινό Ιούνιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,9%.

Κατά 2,5% υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, υποχωρώντας πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία (ONS) την Παρασκευή.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αυξήθηκαν κατά 2,4%, αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς στο 1,168 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v