Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι δείκτες FTSE και DAX οδεύουν προς την καταγραφή κερδών 15% φέτος, ενώ ο γαλλικός CAC πλησιάζει κέρδος 30%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να παραμένει υποτονικό και οι συναλλαγές περιορισμένες, καθώς τελειώνει η φετινή χρονιά.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν το Santa Claus rally –οι τελευταίες πέντε ημέρες του έτους και οι δυο πρώτες του επόμενου- ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα, κατά 0,1% υποχωρεί ο FTSE 100 του Λονδίνου, ο δείκτης CAC του Παρισιού ενισχύεται κατά 0,1% ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης παραμένει αμετάβλητος.

Όπως επισημαίνει το CNBC, οι δείκτες FTSE και DAX οδεύουν προς την καταγραφή κερδών 15% φέτος, ενώ ο γαλλικός CAC πλησιάζει κέρδος 30%.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, παραμονή πρωτοχρονιάς, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι αγορές του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Βρετανίας θα κλείσουν νωρίτερα. Η Wall Street θα λειτουργήσει κανονικά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v