Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίθετα πρόσημα στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι

Κλειστή η Wall και οι αγορές σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία σήμερα, λόγω Παραμονής Χριστουγέννων, ενώ σε Λονδίνο και Παρίσι θα ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση νωρίτερα.

Αντίθετα πρόσημα στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι

Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές σε Λονδίνο και Παρίσι την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε ένα trading που αναμένεται να είναι υποτονικό και με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

To Λονδίνο ενισχύεται 0,3%, το Παρίσι χάνει 0,2%, ενώ το χρηματιστήριο στην Ολλανδία υποχωρεί οριακά και στο Βέλγιο ενισχύεται οριακά. Κλειστή η Wall και οι αγορές σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία σήμερα λόγω Παραμονής Χριστουγέννων, ενώ σε Λονδίνο και Παρίσι θα ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση νωρίτερα.

Στο μέτωπο της πανδημίας, λιγότερο σοβαρή αλλά πιο μεταδοτική από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος Covid-19 μέχρι σήμερα δείχνει η Όμικρον, όπως κατέληξε μια μελέτη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ενισχύοντας έρευνα που έχει δείξει χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας από την παραλλαγή που εξαπλώνεται γρήγορα. Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν για το πόσο διαρκεί η προστασία της τρίτης δόσης.

Έως 240.000 κρούσματα ημερησίως αναμένουν οι ειδικοί στη Γερμανία, λόγω της Όμικρον. Οι επιστήμονες, οι οποίοι υπολόγισαν διάφορα μοντέλα και έθεσαν τα αποτελέσματα υπόψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει η Καγκελαρία, προβλέπουν ακόμη και 8.000 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από επιπλοκές λόγω της Covid-19.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι μειώνεται το μεσοδιάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, μετά τα ρεκόρ κρουσμάτων. Από τις 4 Ιανουαρίου, όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών θα μπορούν να λαμβάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη, με το μεσοδιάστημα να μειώνεται στους τρεις μήνες στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, περίπου 200 πτήσεις ακυρώνουν την Παρασκευή η United Airlines και η Delta Air Lines, μία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα, λόγω ελλείψεων προσωπικού που συνδέονται με την απότομη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια το Bitcoin την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v