Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές την τελευταία ημέρα του 2021

Περιορισμένο συναλλακτικό ενδιαφέρον την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, με τα περισσότερα χρηματιστήρια να παραμένουν σήμερα κλειστά.

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές την τελευταία ημέρα του 2021

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα λίγα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που πραγματοποιούν σήμερα –τελευταία ημέρα του έτους- συναλλαγές. Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματιστήρια της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας κλείνουν νωρίτερα.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,5% και κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Ο δείκτης CAC οδεύει να κλείσει τη χρονιά με κέρδη 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι δείκτες FTSE του Λονδίνου και DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 15%.

Ιστορικά, όπως σημειώνει το CNBC, πολλοί δείκτες σημειώνουν κέρδη κατά τη διάρκεια του Santa Claus rally –των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων του τρέχοντος έτους και των δυο πρώτων του νέου έτους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονταν η εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα περιορισμού της, καθώς και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v