Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε EKT και Fed

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,5%, το Μιλάνο 2,8%. Εκτακτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα.

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε EKT και Fed

Ανοδικά κινούνται οι πιο μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Η θετική κίνηση έρχεται μετά από αρκετές ασταθείς συνεδριάσεις παγκοσμίως και μετά από αρκετή νευρικότητα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες θα καταφύγουν σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για να περιορίσουν τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,3%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 1,5%, το Μιλάνο 2,8%.

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πραγματοποιήσει ad hoc συνεδρίαση σήμερα, «για να συζητήσει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού η απόδοση του 10ετούς χρέους της Ιταλίας ανέβηκε πάνω από το 4% για πρώτη φορά από το 2014 (σ.σ. το ελληνικό κινείται ακόμα υψηλότερα), σηματοδοτώντας ότι οι επενδυτές δεν είναι πεπεισμένοι ότι η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια και να κρατήσει υπό έλεγχο το κόστος δανεισμού των πιο ευάλωτων μελών της ευρωζώνης.

Το ευρώ ενισχύθηκε έως και 0,6% στο 1,0475 ανά δολάριο, μετά την ανακοίνωση της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v