Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι ευρωαγορές μετά την πτώση της Τρίτης. Χαμηλότερα η τιμή του πετρελαίου Ράλι για το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία πληθωρισμούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ειδικότερα, επιβραδύνθηκε η άνοδος του πληθωρισμού σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 8,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.

Παράλληλα, κατά 7,5% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και σε εθνικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), επιβεβαιώνοντας έτσι την αρχική της εκτίμηση.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενισχύθηκαν κατά 0,9%.

Αντίστοιχα, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας Istat επιβεβαίωσε τις πρόσφατες προβλέψεις του για τον πληθωρισμό του Ιουλίου. Βάσει της επεξεργασίας των τελικών στοιχείων, τον περασμένο μήνα ο πληθωρισμός στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 7,9% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε μηνιαία.

Οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», ακρίβυναν κατά 9,1%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Μια ανοδική τάση η οποία έσπασε ρεκόρ και είχε να καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 1984.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,87% στις 439 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,25% στις 7.507 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,23% στις 13.700 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 6.523 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή WTI σημειώνει πτώση 0,3% στα 90,25 δολ, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,1% στα 1,814 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 1,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0333 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v