Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Flat οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Οι αγορές πέρασαν μια επιφυλακτική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια σειρά από εταιρικά κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την προηγούμενη συνεδρίαση οριακά θετικά. H Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι 0,4%.

Flat οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Σχεδόν αμετάβλητοι οι δείκτες στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και αναμένουν μια σημαντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

H Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι 0,4%, ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά αρνητικά.

Οι αγορές πέρασαν μια επιφυλακτική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια σειρά από εταιρικά κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την προηγούμενη συνεδρίαση οριακά θετικά.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κορυφωθεί πάνω από το 13% τον Οκτώβριο και η οικονομία θα εισέλθει σε παρατεταμένη ύφεση το τέταρτο τρίμηνο.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ της Παρασκευής, η οποία θα ανακοινωθεί το μεσημέρι, πιθανότατα θα δώσει ενδείξεις για την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι 258.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Ιούλιο, από 372.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Dow Jones. Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σταθερή στο 3,6%.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές της Ταϊβάν να οδηγούν τα κέρδη, μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v