Χαμηλές πτήσεις για τις ευρωαγορές εν αναμονή εκλογών στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κινείται οριακά αρνητικά όπως και το Παρίσι. Ανοδος 0,1% στη Μαδρίτη και 0,4% στο Μιλάνο.

Χαμηλές πτήσεις για τις ευρωαγορές εν αναμονή εκλογών στις ΗΠΑ

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κινείται οριακά αρνητικά όπως και το Παρίσι.Ανοδος 0,1% στη Μαδρίτη και 0,4% στο Μιλάνο.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν εάν οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τη μικρή τους πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία ή εάν οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον έλεγχο ενός ή και των δύο βουλευτικών σωμάτων, αποτέλεσμα που θα σήμαινε ότι υπάρχει σημαντική αλλαγή εξουσίας στην Ουάσιγκτον και ενδεχόμενο αδιέξοδο.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου οι νομοθετικές ελπίδες στηρίζονται στο αν οι Δημοκρατικοί μπορούν να προωθήσουν την ατζέντα του, μέσω ενός υπερκομματικού Κογκρέσου.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Eλον Μασκ, πούλησε μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων ύψους τουλάχιστον 3,95 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της εξαγοράς του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, o Μασκ ξεφόρτωσε 19,5 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τις ρυθμιστικά έγγραφα - είναι οι πρώτες του πωλήσεις από τον Αύγουστο. Τα έγγραφα δεν έδειξαν ότι οι συναλλαγές ήταν προσχεδιασμένες.

Κατρακύλα στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Τρίτη αφότου τα Binance και FTX, τα δύο μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, συμφώνησαν να συγχωνευτούν για να αντιμετωπίσουν αυτό που το Binance αποκάλεσε «κρίση ρευστότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v