Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Πτώση για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 μετά από τρεις σερί ανόδους. Πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα δύο κόμματα μοιράζονται τα δύο σώματα και η Ουάσιγκτον εισέρχεται σε μια περίοδο αδιεξόδων στη χάραξη πολιτικής. Οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα θα πάρουν τουλάχιστον τη Βουλή, αλλά με πολύ μικρότερο περιθώριο από αυτό που αναμενόταν, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν μια σαφή πορεία για να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Στο μεταξύ, επιταχύνεται η αύξηση των μισθών σε έξι κορυφαίες οικονομίες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με μια νέα παρακολούθηση μισθών που βασίζεται σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από online αναρτήσεις θέσεων εργασίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο μέσος μισθός που αναφέρεται στις αγγελίες ήταν 5,2% υψηλότερος στα τέλη Οκτωβρίου από ό,τι πέρυσι, ανεβάζοντας ταχύτητα από την ετήσια αύξηση 4,2% που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,30% στις 420 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,14% στις 7.296 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,16% στις 13.666 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,17% στις 6.430 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI υποχωρεί 2,2% στα 86,99 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.716 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0045 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v