Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί ξεκινά η χρονιά στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Κλειστό το χρηματιστήριο του Λονδίνου λόγω Εορτών.

Με το δεξί ξεκινά η χρονιά στις ευρωπαϊκές αγορές

Aνοδικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να παραμένει κλειστό λόγω Εορτών. 

Τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν για τη μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού αρχίζουν να ανακάμπτουν και οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα, οδηγώντας υψηλότερα την αισιοδοξία των διευθυντών εργοστασίων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global ανέκαμψε στο 47,8 τον Δεκέμβριο από το 47,1 του Νοεμβρίου, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου φέρνει και σημαντικά οικονομικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών, η δημοσιοποίηση ανεργίας Γερμανίας, καθώς και στοιχεία πληθωρισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο νέας ανησυχίας για τον ρυθμό των μακροοικονομικών δεικτών και τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v