Τρίτη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στις ευρωαγορές με τις εντυπώσεις να κερδίζουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο (+1%) και Φρανκφούρτη (+1,1%). Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα επιτόκια και στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Η ευρεία ύφεση της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα τον περασμένο μήνα, αλλά ο κλάδος παρέμεινε βαθιά ριζωμένος σε συρρίκνωση, ωθώντας τα εργοστάσια να μειώσουν τα επίπεδα προσωπικού για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Οπως σημειώνει το Reuters, ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB στη ζώνη του ευρώ, που καταρτίστηκε από την S&P Global, αυξήθηκε στο 44,2 τον Νοέμβριο από το 43,1 του Οκτωβρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 43,8. Μια ένδειξη κάτω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.

 

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,99% στις 466 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,01% στις 7.529 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,12% στις 16.397 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,48% στις 7.346 μονάδες.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα περιμένει όσο προβλεπόταν προηγουμένως για να μειώσει τα επιτόκιά της, με την πρώτη μείωση να αναμένεται τώρα το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσαν οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα άλλαξε την πρόβλεψή της σε έκθεσή της την Πέμπτη, ώρες αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην περιοχή αποδυναμώθηκε αισθητά προς τον στόχο του 2%, που στόχευαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν προηγουμένως μια κίνηση στο τρίτο τρίμηνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 76,29 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,9% στα 2.076 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0881 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v