Υψηλότερα οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα data

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 0,3%.

Υψηλότερα οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα data

Θετικά κινούνται οι  ευρωπαϊκές αγορές. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,6%, το Μιλάνο 0,3%.

Η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης μαζεύτηκε λίγο αυτόν τον μήνα, αλλά η βελτίωση των προοπτικών της μεταποίησης αντισταθμίστηκε εν μέρει από την απότομη πτώση στον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο προκαταρκτικός σύνθετος PMI της HCOB, που καταρτίστηκε από την S&P Global, αυξήθηκε στο 47,9 αυτόν τον μήνα από το 47,6 του Δεκεμβρίου, λίγο λιγότερο από τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters για 48,0. Ηταν ωστόσο για όγδοο μήνα κάτω από το επίπεδο 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%, τροφοδοτούμενος από τις μετοχές τεχνολογίας καθώς άλλες περιφερειακές αγορές κινήθηκαν κυρίως καθοδικά.

Στο μέτωπο των εταιρικών δεδομένων, σάρωσε το Netflix το τελευταίο τρίμηνο του 2023, προσθέτοντας 13 εκατ. νέους συνδρομητές. Με στήριξη από τη σειρά «Το Στέμμα» και την ταινία «The Killer», χτύπησε ρεκόρ νέων συνδρομητών για τελευταίο τρίμηνο χρονιάς. Αλμα πάνω από 8% σημειώνει η μετοχή του.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman της Pershing Square Capital Management και η σύζυγός του Neri Oxman αγοράζουν σχεδόν το 5% των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ανέφερε το χρηματιστήριο σε δελτίο τύπου σήμερα Τετάρτη.

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP εκτινάχθηκαν σε υψηλό όλων των εποχών, αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα και ανακοίνωσε σχέδια για αναδιάρθρωση 8.000 θέσεων εργασίας σε μια ώθηση προς την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές της SAP κάνουν άλμα 7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ ενισχύεται 40 σεντς, στα $79,96 ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v