Συγκρατημένες οι ευρωαγορές περιμένοντας τη Fed

H Φρανκφούρτη οριακά χαμηλότερα, το Λονδίνο οριακά υψηλότερα όπως και το Παρίσι. Το Μιλάνο ενισχύεται 0,8% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%. Τη σημερινή απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές.

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές περιμένοντας τη Fed

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη σημερινή απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

H Φρανκφούρτη οριακά χαμηλότερα, το Λονδίνο οριακά υψηλότερα όπως και το Παρίσι. Το Μιλάνο ενισχύεται 0,8% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,1%.

Η αγορά τιμολογεί με σχεδόν 98% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για αλλαγές στη στάση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση και στις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν καθοδικά πριν από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Αυστραλίας.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η πολιτική υποστήριξης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου που ανακοίνωσε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσε η ανεργία στη Γερμανία τον Ιανουάριο, υποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας ακόμη και μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τριμηνιαία κέρδη πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς ανακοίνωσε η Santander, καθώς η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της τράπεζας επισκίασε την αδυναμία των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Πτώση 9% καταγράφουν οι μετοχές της σουηδικής εταιρείας λιανικής H&M, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για χαμηλότερες πωλήσεις και την αιφνιδιαστική αποχώρηση της διευθύνουσας συμβούλου της.

Στην αγορά συναλλάγματος, προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβρη κατευθύνεται το δολάριο ενώ το γεν για την πιο μεγάλη πτώση του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, καθώς οι traders αναμένουν την απόφαση επιτοκίων από τη Fed.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v