Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά ξεκινούν τον Μάρτιο οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε ιστορικό υψηλό τον περασμένο μήνα, με κινητήρια δύναμη τις 11 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης GRANOLAS, οι οποίες συγκέντρωσαν τα μισά από τα κέρδη στο σύνολο του.

Θετικά ξεκινούν τον Μάρτιο οι ευρωαγορές

Yψηλότερα ξεκινούν τον νέο μήνα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από έναν κερδοφόρο Φεβρουάριο, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να αναμένονται το μεσημέρι. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,6%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,1% υψηλότερα την Πέμπτη, αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ - το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ - αυξήθηκε σύμφωνα με τα αναμενόμενα κατά 0,4% μηνιαίως και 2,8% ετησίως τον Ιανουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε ιστορικό υψηλό τον περασμένο μήνα, με κινητήρια δύναμη τις 11 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης GRANOLAS, οι οποίες συγκέντρωσαν τα μισά από τα κέρδη στο σύνολο του Stoxx 600.

Η ομάδα περιλαμβάνει τις GSK, Roche, ASML, Nestle, Novartis, Novo Nordisk, L'Oreal, LVMH, AstraZeneca, SAP και Sanofi.

Η προσοχή στρέφεται στην η μέτρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο, που δημοσιεύεται σήμερα, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση, από 2,8% τον Ιανουάριο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν ετησίως κατά 1,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών κατοικιών Nationwide. Ο μέσος όρος των τιμών των κατοικιών ήταν 260.420 λίρες, από 215.444 λίρες που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v