Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 σημειώνοντας οριακή άνοδο. Πιέσεις στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Νέο ρεκόρ για τον χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τάσσονται υπέρ μιας μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ κάποιοι έχουν προτείνει ανεπίσημα την ιδέα μιας επιπλέον κίνησης τον Ιούλιο για να κερδίσουν τη συγκατάθεση όσων επιθυμούν να ξεκινήσουν νωρίτερα οι μειώσεις, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters

Κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ εξέφρασαν την Παρασκευή την προτίμησή τους για μια μείωση επιτοκίων πριν το καλοκαίρι καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχωρεί ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε η κεντρική τράπεζα.

Νωρίτερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάντις Μίλερ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ πλησιάζει σταδιακά τον στόχο του 2%, αλλά οι αξιωματούχοι χρειάζονται ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά 0,02% στις 503 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,43% στις 7.659 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,16% στις 17.814 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 8.028 μονάδες.

Στο μεταξύ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή την εκτίμησή της ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στη ζώνη του ευρώ παρέμεινε σταθερό το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Oπως μεταδίδει το Reuters, σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1%, ανέφερε η Eurostat, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη εκτίμησή της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,8% στα 78,28 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 2.184 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0939 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v