Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά 0,2%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Καλά τα νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η διάθεση είναι πιο συγκρατημένη στην αρχή του νέου τριμήνου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κινείται ανοδικά 0,2%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Χαμηλότερα διαμορφώνεται ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ, στο 2,4% τον Μάρτιο, από 2,6% τον Φεβρουάριο. Η απροσδόκητη πτώση τον περασμένο μήνα ενισχύει την υπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίζει να μειώνει το κόστος δανεισμού από τα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ.

Καθοδικά και ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη -πρόκειται για τον δείκτη που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και για τον δείκτη που παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ για να εκτιμήσει τη διάρκεια των πιέσεων στις τιμές. Αυτός ο δείκτης υποχώρησε στο 2,9% από 3,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 3,0%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αγορές κινήθηκαν καθοδικά στην Ασία και τον Ειρηνικό, ακολουθώντας την πτώση στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων να πέφτουν λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση.

Στην αγορά ομολόγωνμικρή πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις της ευρωζώνης, μετά από απότομη άνοδο την προηγούμενη ημέρα. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, που αποτελεί το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,382%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, διευρύνουν τα κέρδη τους οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ενισχύουν τις ανησυχίες των επενδυτών για στενότερη προσφορά.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v