Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιστρέφει το θετικό momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από δυο διαδοχικές πτώσεις. Στο προσκήνιο οι μετοχές τεχνολογίας και κατασκευών.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών τελευταία ημέρα της εβδομάδας μετά από τη δεύτερη σερί πτώση που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,7%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,5%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται χαμηλότερα 0,8% και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,4%. Στο προσκήνιο μετοχές τεχνολογίας και κατασκευών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια σειρά από ανακοινώσεις κερδών πρώτου τριμήνου, καθώς και τα σενάρια εξαγοράς εταιρειών εξόρυξης.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού βρέθηκαν υψηλότερα αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0%-0,1%, όπως αναμενόταν. Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου καταγράφοντας φρέσκο χαμηλό 34 ετών.

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ αυξάνονται καθώς δυο μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου Alphabet και Microsoft είδαν τις μετοχές να αυξάνονται μετά από ανακοινώσεις ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v