Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και Βρετανία

Ανοδος 0,3% για τον DAX. Οι traders αξιολογούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η προσοχή και στη Βρετανία, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για βουλευτικές εκλογές στις 4 Ιουλίου.

Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και Βρετανία

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι traders αξιολογούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν για τον επίμονο πληθωρισμό και παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, τερματίζοντας τις πολύμηνες εικασίες σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να χάσει από το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Οι traders θα παρακολουθούν επίσης στενά τα τελευταία προκαταρκτικά στοιχεία από την ευρωζώνη για την επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης τον Μάιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τέταρτη μέρα πέφτουν οι τιμές πετρελαίου. Στην αγορά συναλλάγματος, κοντά σε υψηλό εβδομάδας βρίσκεται το δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v