Ηπια αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, αν και η παράταση της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε θέματα δασμών προσέφερε κάποια ηρεμία στους επενδυτές.
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με τη διατήρηση της εκεχειρίας των δασμών με την Κίνα πριν από τη λήξη της σε δύο εβδομάδες.
Όπως και η συγκρατημένη αντίδραση στη συμφωνία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, τα τελευταία σημάδια προόδου με το Πεκίνο δεν συνέβαλαν σημαντικά στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,5% και το Μιλάνο 0,2%.
Οι επενδυτές επικεντρώνονται επίσης σε διάφορους σημαντικούς καταλύτες που αναμένονται, όπως η απόφαση της Fed απόψε και η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή. Επιπλέον, τέσσερις τεχνολογικοί γίγαντες θα ανακοινώσουν τα κέρδη τους σε διάστημα δύο ημερών.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων από την Ευρώπη: