Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζονται οι ευρωαγορές από την ένταση με Τραμπ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο υποχωρούν 0,2%. Oι απειλές Τραμπ για δασμούς και η αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Ρεκόρ για χρυσό και ασήμι.

Πιέζονται οι ευρωαγορές από την ένταση με Τραμπ

Yπό πίεση οι ευρωαγορές, επεκτείνοντας τις απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η κλιμακούμενη ρητορική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία και η συνεχιζόμενη αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο υποχωρούν 0,2%.

Ο Τραμπ απείλησε ευρωπαϊκές χώρες με επιβολή δασμών για να εξασφαλίσει τον έλεγχο της Γροιλανδίας, ανεβάζοντας τις εντάσεις πριν από την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αργότερα σήμερα (Τετάρτη).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει το εμπορικό «μπαζούκα» κατά Τραμπ, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να έχουν έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη.

Σπάει ρεκόρ ο χρυσός εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία. Η γεωπολιτική ένταση και οι φόβοι για το ιαπωνικό χρέος ενισχύουν τη στροφή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια. Νέο ιστορικό ρεκόρ χτυπάει και το ασήμι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνθηκε για πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες, μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί προσωρινή, καθώς κυβερνητικά μέτρα αναμένεται να περιορίσουν τις πιέσεις στις τιμές την άνοιξη. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, από 3,2% έναν μήνα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο