Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν μικτές τάσεις, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις προοπτικές για ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά και τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Η εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν επρόκειτο να λήξει στις 12:00 π.μ. GMT (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας), αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Bloomberg ότι η ανακωχή θα λήξει «το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ουάσινγκτον».
Ο Τραμπ επανέλαβε την απειλή για χρήση συντριπτικής στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν, προειδοποιώντας ότι «πολλές βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία πριν από τη λήξη της εύθραυστης εκεχειρίας. Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφο του PBS News, την ώρα που το τοπίο γύρω από νέες συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν παραμένει θολό.
Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά +0,42% στις 24.547,50 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει ήπια άνοδο +0,07% στις 10.616,27 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί οριακά κατά -0,10% στις 8.322,58 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται ανοδικά κατά +0,26% στις 18.307,69 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά +0,22% στις 48.311,50 μονάδες.
Το αμερικανικό αργό χάνει 0,6%, στα 86,8 δολάρια, ενώ το μπρεντ υποχωρεί 0,3%, στα $95.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν μεικτά, ενώ τα futures της Wall Street δείχνουν ανοδικό άνοιγμα, μετά τη διακοπή του ανοδικού σερί 13 ημερών του Nasdaq στην προηγούμενη συνεδρίαση.