Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά καθόδου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο κατά 0,4%. Το μπρεντ ενισχύεται 0,3%, στα 95,7 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε τροχιά καθόδου οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο κατά 0,4%. Το μπρεντ ενισχύεται 0,3%, στα 95,7 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε αντίθεση, ανοδικά κινούνται οι διεθνείς αγορές, καθώς οι traders περιόρισαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve αυτόν τον μήνα, μετά τη δήλωση του αξιωματούχου Κρίστοφερ Γουόλερ ότι θα στήριζε τη διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητων, εφόσον οι πιέσεις στις τιμές συνεχίσουν να υποχωρούν.

Οι traders βλέπουν πλέον περίπου ίσες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, από περίπου 70% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα οικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα στοιχεία για τις παραγγελίες εργοστασίων στη Γερμανία, τις λιανικές πωλήσεις στην Ιταλία και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τις εκθέσεις PMI για τον κατασκευαστικό κλάδο από ολόκληρη την περιοχή.

Στο μέτωπο των εταιρικών εξελίξεων, το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen ενέκρινε μια ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση, η οποία θα περιλαμβάνει 50.000 επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας, περιορισμό της γκάμας μοντέλων και μικρότερο βιομηχανικό αποτύπωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο