Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Tη σεζόν «άνοιξε» χθες η Citigroup. JPMorgan, Wells Fargo, Goldman Sachs και Burberry δημοσίευσαν κέρδη σήμερα. Το απόγευμα, η κρίσιμη ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου παρακολουθούν οι επενδυτές, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να σημειώνουν θετικές μεταβολές.

Οι Burberry,  JPMorgan, Wells FargοGoldman Sachs και Johnson & Johnson δημοσίευσαν εταιρικά κέρδη σήμερα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης (+0,5%), στο Παρίσι ο CAC κατά 0,6%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,6% ανοδικά, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,2%.

Tη σεζόν «άνοιξε» η Citigroup, με τα τριμηνιαία κέρδη της να καταγράφουν άνοδο 7% όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, καθώς τα πιο χαμηλά κόστη και η δύναμη στον καταναλωτικό δανεισμό βοήθησαν την τράπεζα να αντιμετωπίσει την αδυναμία του τομέα trading.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη αυξήθηκαν στα $4,80 δισ. ή $1,95 ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο, από $4,50 δισ. ή $1,63 ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Ηπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές φοβούνται για την πιο χαμηλή ανάπτυξη που ανακοινώθηκε χθες (6,2% το δεύτερο τρίμηνο, ο πιο αργός ρυθμός των τελευταίων 27 ετών) και τον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης είναι απόδειξη ότι οι αμερικανικοί δασμοί έχουν «μεγάλη επίπτωση» και προειδοποίησε ότι θα αυξήσει την πίεση.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, το απόγευμα διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για την υποψηφιότητα της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v