Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο του Πεκίνου οι εισηγμένοι στις ΗΠΑ τεχνολογικοί όμιλοι

Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως ερευνά τις Boss Zhipin, Yunmanman και Huochebank, για ύποπτες παραβιάσεις της εθνικής ασφάλειας και των νόμων κυβερνοασφάλειας της Κίνας, χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα.

Στο στόχαστρο του Πεκίνου οι εισηγμένοι στις ΗΠΑ τεχνολογικοί όμιλοι

Το Πεκίνο διεύρυνε την επιχείρηση καταστολής εναντίον τεχνολογικών πλατφορμών, βάζοντας στο στόχαστρο περισσότερες εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες, μετά την εντολή που έδωσε για απόσυρση της εφαρμογής της Didi Chuxin (εταιρείας διαμοιρασμού μεταφορών) από τα κινεζικά app stores.

Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως ερευνά την Boss Zhipin, μια online εταιρεία εύρεσης εργασίας, και τα κινεζικά apps μίσθωσης φορτηγών Yunmanman και Huochebank, που συγχωνεύθηκαν το 2017 και σχημάτισαν τη Full Truck Alliance. Οι πλατφόρμες δεν επιτρέπεται να εγγράψουν νέους χρήστες ενόσω βρίσκονται υπό έρευνα, όπως αναφέρουν οι FT.

Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία επικαλείται ύποπτες παραβιάσεις της εθνικής ασφάλειας και των νόμων κυβερνοασφάλειας της Κίνας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Didi κατέγραψαν πτώση 5,3% την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την άντληση 4,4 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εισαγωγής κινεζικής εταιρείας στις ΗΠΑ μετά την Alibaba.

Η Full Truck Alliance και η Boss Zhipin εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο, αντλώντας 1,6 δισ. δολάρια και 912 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Οι τρεις τεχνολογικοί όμιλοι είναι κορυφαίοι στον κλάδο στην Κίνα και υποστηρίζονται από την Tencent, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει τα χειρότερα της ρυθμιστικής καταστολής στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v