Άνοδος του ευρώ στο $1,3151 με το βλέμμα στην Ουκρανία

Η είδηση περί τηλεφωνικής συνομιλιάς μεταξύ Πούτιν και Ποροσένκο και για συμφωνία εκεχειρίας αλλάζει τα δεδομένα. Διστακτικές οι κινήσεις των επενδυτών καθώς αναμένουν αύριο τις αποφάσεις του Μάρτιο Ντράγκι.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιεί το ευρώ, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις περί συμφωνία εκεχειρίας για την ανατολική Ουκρανία. Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται στα 1,3158 δολ., καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν συμφώνησαν σε εκεχειρία. Ακολούθησε σειρά διευκρινιστικών δηλώσεων και από τις δύο πλευρές, που μετρίασε κάπως τον αρχικό ενθουσιασμό, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «ευκαιρία που όμως χρειάζεται συνέχεια».

Οι αγορές ωστόσο, φαίνεται πως στάθηκαν στο πρώτο καλό νέο που υπήρξε μετά από αρκετό καιρό για την ουκρανική κρίση, με αποτέλεσμα το ευρώ, αλλά και τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου να κινούνται ανοδικά.

Οι κινήσεις ωστόσο, τόσο στη αγορά συναλλάγματος όσο και στα χρηματιστήρια, ήταν περιορισμένες καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ για δράση κατά του αποπληθωρισμού, εντείνονται μετά την αιφνιδιαστική υποχώρηση του PMI σε χαμηλό 8 μηνών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, αλλά και τη μείωση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4% τον ίδια μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v