Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά συναλλάγματος

Η προσοχή των επενδυτών στα οικονομικά μεγέθη ΗΠΑ και ευρωζώνης. Τι δείχνει ο ευρωπαϊκός ΡΜΙ. Κάτω από τα $1,29 το ευρώ

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στην αγορά συναλλάγματος με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μεγέθη των μεγαλύτερων οικονομιών. Το ευρώ κινείται σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά 14 μηνών έναντι του δολαρίου,  μετά και τα νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο βιομηχανικός κλάδος της ευρωζώνης κατεβάζει ταχύτητα.

Ο δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών, με τη Markit να σημειώνει πως αυτό υποδηλώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της ευρωζώνης θα είναι μόλις 0,3% το γ' τρίμηνο. Ο δείκτης PMI μεταποίησης της Γερμανίας υποχώρησε στο 50,3, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013, ενώ ο PMI υπηρεσιών στη Γαλλία συρρικνώθηκε στο 49,4.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2844 δολ. σε μικρή απόσταση από το χαμηλό 14 μηνών που υποχώρηση τη Δευτέρα (1,2815 δολ). Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι άλλων βασικών νομισμάτων, κινείται σταθεροποιητικά στο 84,78 από 84,86 τη Δευτέρα, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v