Ώθηση στο ευρώ με τον «παροπλισμό» Βαρουφάκη

Το ευρώ πέρασε το φράγμα του 1,09 δολ. Βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων καθώς οι αγορές επικροτούν τον ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Οι ελπίδες για συμφωνία. Η προσοχή στρέφεται και στη Fed.

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων διαμορφώνεται το ευρώ καθώς οι επενδυτές επικροτούν τον "ανασχηματισμό" της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. 

Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε στο 1,0927 δολ., που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Απριλίου. 

"Η σκληρή τακτική του Βαρουφάκη ήταν πηγή μεγάλης απογοήτευσης από το Brussells Group των διεθνών πιστωτών" δήλωσε ο Ray Attrill της NAB και συμπλήρωσε: "Ο διορισμός ενός πιο συμβατικού διαπραγματευτή, πιο οικείου με την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατεία, δημιούργησε αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία προτού λήξουν οι πληρωμές το Μάιο.

"Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μία ή δύο εβδομάδες για να υπάρξει συμφωνία, αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τώρα τη διαπραγματευτική διαδικασία έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους συζητήσεις" εξηγεί και ο Craig Erlam, της Oanda και συμπληρώνει: "Είναι το πρώτο πραγματικό σημάδι συμβιβασμού που βλέπουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που σημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος"

Οι κινήσεις πάντως, είναι περιορισμένες καθώς οι αγορές τηρούν επιφυλακτική ενόψει της διήμερης συνόδου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα. Επίσης, αναμένουν κρίσιμα οικονομικά μεγέθη αυτή την εβδομάδα, όπως το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

"Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας. Αυτός είναι ο μεγάλος μεσοπρόθεσμος παράγοντας προς το παρόν που έχει φρενάρει το ράλι του δολαρίου" δήλωσε ο Hamish Pepper της aBarclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v