Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στερλίνα ενισχύεται εν αναμονή απόφασης της BoE

Το βρετανικό νόμισμα εμφανίζει άνοδο 0,71% στο 1,3239 δολάριο, καθώς κάποιοι εικάζουν ότι η BoE θα διατηρήσει αμετάβλητη σήμερα την νομισματική πολιτική. Το ευρώ ενισχύεται 0,15% στο 1,1107 δολάριο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, καθώς έχει βελτιωθεί η ψυχολογία των επενδυτών παγκοσμίως και κάποιοι εικάζουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ίσως τελικά να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σήμερα.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,71% και διαπραγματεύεται στο 1,3239 δολάριο. Παράλληλα ενισχύεται και το ευρώ, κατά 0,15% στο 1,1107.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές σχεδόν στο σύνολό τους θεωρούν ότι η βρετανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει σήμερα το κύριο επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο ρεκόρ του 0,5% από το Μάρτιο του 2009.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, κάποιοι αμφιβάλλουν ότι η BoE θα μεταβάλλει την πολιτική της και, σε περίπτωση που η τράπεζα δε χαλαρώσει την πολιτική, αυτό πιθανώς θα τονώσει την στερλίνα.

«H Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής πιθανότατα θα αφήσει αμετάβλητη σήμερα την νομισματική πολιτική», τόνισαν αναλυτές της UniCredit σε σημερινό τους υπόμνημα προς τους πελάτες.

Έρη Σφαέλου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v