Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή ενίσχυση για το ευρώ εν αναμονή του Ντράγκι

Η ΕΚΤ πιθανώς θα επαναλάβει την ανάγκη υπομονής και σύνεσης στην καθοδήγηση της νομισματικής πολιτικής, σημειώνουν οι αναλυτές. Με το ευρώ στα χαμηλά του, το δολάριο βρίσκεται σε υψηλό τρεισήμισι μηνών έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων.

Απομακρύνεται από το χαμηλό οκτώ εβδομάδων το ευρώ καθώς οι επενδυτές παίρνουν… θέσεις για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ενιαίο νόμισμα, με μικρή άνοδο κατά 0,1%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,2168 δολάριο αλλά παραμένει χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την άνοδο στην απόδοση του δεκαετούς Treasury.

«Ο Ντράγκι πιθανώς θα επαναλάβει την ανάγκη υπομονής και σύνεσης στην καθοδήγηση της νομισματικής πολιτικής καθώς και θα αποφύγει να καθορίσει συγκεκριμένο χρονικό σημείο για την επόμενη κίνηση πολιτικής», σημειώνουν οι αναλυτές της BNP Paribas, προσθέτοντας ότι τέτοια σχόλια δεν θα βοηθήσουν τους bulls του ευρώ.

Μετά το δυνατό ράλι του Φεβρουαρίου, το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο εύρος σε σχέση με το δολάριο καθώς οι επενδυτές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα κινηθεί προς το τέλος του προγράμματος νομισματικής τόνωσης.

Με το ευρώ χαμηλά, το δολάριο βρίσκεται σε υψηλό τρεισήμισι μηνών έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Ο δείκτης δολαρίου σταθεροποιείται στα 91,23, σε σχέση με το γεν ενισχύεται ελαφρώς φτάνοντας στα 109,37 γεν ανά δολάριο ενώ η στερλίνα με μικρές κινήσεις τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3913 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v