Ανοδικά το ευρώ με το βλέμμα στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Οι επενδυτές ενισχύουν τα στοιχήματα τους ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την Πέμπτη τον σταδιακό περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

Θετικά κινείται το ευρώ σήμερα καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους προς τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που θα μπορούσε να δώσει σήμα για το τέλος του QE.

Οι επενδυτές ενισχύουν τα στοιχήματα τους ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την Πέμπτη τον σταδιακό περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος της χρονιάς, ύστερα από τα αισιόδοξα σχόλια ανώτερων αξιωματούχων της, την προηγούμενη εβδομάδα.

Με ημερήσια κέρδη 0,4% το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλάζει χέρια στο 1,1791 δολάριο.

Πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της για δεύτερη φορά φέτος, την Τετάρτη. Στο επίκεντρο των επενδυτών θα είναι η πρόβλεψη της Fed για τις μελλοντικές αυξήσεις.

Ο δείκτης δολαρίου σταθεροποιείται στα 93,58, ενώ έναντι του γεν κερδίζει 0,4%, στα 110,01 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,3%, στο 1,3370 δολάριο μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική και κατασκευαστική παραγωγή του Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v