Χαμηλότερα το ευρώ με την προσοχή στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Οι αυξανόμενες εντάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τους εμπορικούς εταίρους τους, καθώς και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας, έχουν δώσει ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα και πλήγμα στα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

Υποχωρεί το ευρώ τη Δευτέρα καθώς το δολάριο σημειώνει κέρδη, ενόψει της συνάντησης αξιωματούχων ΗΠΑ και Κίνας, για εμπορικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα ηρεμήσουν οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με τους εμπορικούς εταίρους τους, καθώς και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας, έχουν δώσει ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα και πλήγμα στα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,1407 δολάριο, αλλά παραμένει μακριά από το χαμηλό της φετινής χρονιάς, του $1,3010, στο οποίο έφτασε την περασμένη εβδομάδα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα χτύπησε χαμηλό 13 μηνών εν μέσω ανησυχιών ότι η τουρκική κρίση θα μπορούσε να χτυπήσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,2%, στα 96,31. Οι επενδυτές ετοιμάζονται και για τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αργότερα αυτή την εβδομάδα. Το δολάριο σημειώνει μικρή θετική κίνηση (+0,1%) σε σχέση με το γεν, στα 110,66 γεν ανά δολάριο.

Η τουρκική λίρα με πτώση 1,57% καταλήγει στις 6,1119 λίρες ανά δολάριο. Η στερλίνα, τέλος, διολισθαίνει 0,1%, στο 1,2740 ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v