Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο με το βλέμμα στις Κεντρικές Τράπεζες

Ευρώ και στερλίνα σημειώνουν σταθεροποιητικές κινήσεις, εν αναμονή των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας, αν και δεν αναμένονται αλλαγές.

Ανοδικά το δολάριο με το βλέμμα στις Κεντρικές Τράπεζες

Υψηλότερα κινείται το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων την Πέμπτη, ξεπερνώντας το χαμηλό δύο εβδομάδων που είχε βρεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για ανακοινώσεις αποφάσεων από τρεις Κεντρικές Τράπεζες: ΕΚΤ, Τράπεζα της Αγγλίας και Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας η είδηση ήταν ότι η Ουάσιγκτον αναζητά νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο, γεγονός που έδωσε ώθηση στην διάθεση για ρίσκο, τα μεγάλα νομίσματα έχουν μικρές διακυμάνσεις.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,2% στα 94,93.

Το ευρώ και η στερλίνα σημειώνουν σταθεροποιητικές κινήσεις εν αναμονή των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας, αν και δεν αναμένονται αλλαγές.

To ευρωπαϊκό νόμισμα αλλάζει χέρια στο 1,1620 δολάριο, ενώ η στερλίνα στο $1,3041.

«Η οικονομία της ευρωζώνης πηγαίνει καλά και ο πληθωρισμός κινείται κοντά στον στόχο. Ωστόσο η άμεση ανησυχία είναι ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να είναι στο προσκήνιο, όπως και το Brexit και το εμπόριο», σημειώνει ο Dean Turner, οικονομολόγος στη Διαχείριση Πλούτου της UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v