Χαμηλότερα το δολάριο με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ το ευρώ ενισχύονταν έναντι του δολαρίου κατά 0,9% στα 1,1126 δολάρια.

Σε χαμηλό μήνα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων υποχωρεί το δολάριο, με την προοπτική ενός νέου κύκλου μειώσεων επιτοκίων προκειμένου να αντισταθμιστεί η οικονομική ζημιά που προκαλεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊου, να πιέζει το αμερικανικό νόμισμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πανικός που προκάλεσε παγκοσμίως ο κορωνοϊός είδε τις μετοχές να κάνουν σχεδόν 6 τρις. δολάρια, γεγονός που ώθησε τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, να προβεί σε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα «ενεργήσει καταλλήλως» για να στηρίξει την οικονομία.

Οι επενδυτές εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως νύξη ότι η Fed θα αποφασίσει μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της 17-18 Μαρτίου, αλλά και ως ενθάρρυνση άλλων κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ το ευρώ ενισχύονταν έναντι του δολαρίου κατά 0,9% στα 1,1126 δολάρια. Κατά 0,28% υποχωρεί η στερλίνα στα 1,2780 δολάρια, καθώς ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ για την μελλοντική τους σχέση μετά το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v