Σε υψηλό 3 εβδομάδων το ευρώ

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,35%, στα 98,16, ενώ η τουρκική λίρα διολισθαίνει 0,3%, στις 6,2257 λίρες ανά δολάριο.

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το ευρώ

Ανω-κάτω έχει κάνει ο κορωνοϊός τις διεθνείς αγορές, με τα χρηματιστήρια να κάνουν βουτιές, τα ομόλογα να ενισχύονται και τους επενδυτές να φοβούνται όσα δεν γνωρίζουν.

5 τρισ. δολάρια χάθηκαν από τις παγκόσμιες μετοχές την τελευταία εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να πανικοβάλλονται από τη ραγδαία εξάπλωση του κινεζικού ιού.

Οι μετοχές καταρρέουν, ενώ η απομάκρυνση των επενδυτών από προϊόντα με μεγαλύτερο ρίσκο βοηθάει το ευρώ, που φτάνει σε υψηλό τρεισήμισι εβδομάδων (+0,35%), στο 1,1040 δολάριο. Η πιθανότητα για γερμανικό πακέτο τόνωσης επίσης ενισχύει το κλίμα στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,35%, στα 98,16.

Καθοδικά κινείται η τουρκική λίρα, ενώ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας απαγόρευσε το short selling σε όλες τις τουρκικές μετοχές για μια ημέρα, μετά την αεροπορική επίθεση στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες και τις απειλές της Άγκυρας περί ανοίγματος των συνόρων της προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες καθώς «δεν είναι σε θέση να ελέγξει πλέον τις ροές».

Η Τουρκική Επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως απαγόρευσε το short selling σε όλες τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σήμερα, όπως είχε πράξει και κατά το παρελθόν σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας.

Η τουρκική λίρα διολισθαίνει 0,3%, στις 6,2257 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v