Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το ευρώ μετά την ΕΚΤ

Πτώση 0,5% σημειώνει το ευρώ, με την ισοτιμία στο $1,122. Αρνητικά κινείται η στερλίνα (-1,2%), που αλλάζει χέρια στο 1,266. Εκτακτα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υποχωρεί το ευρώ μετά την ΕΚΤ

Δεν ακολούθησε το παράδειγμα της FED και της BoΕ μειώνοντας τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ωστόσο ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στο ευρωσύστημα.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει και τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊό, ανακοίνωσε:

1. Πρόσθετες δράσεις μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης (LTRO) για να παρασχεθεί άμεση στήριξη του ευρωσυστήματος με ρευστότητα.

2. Στις δράσεις αναχρηματοδότησης TLTRO III θεσπίζονται πιο ευνοϊκοί όροι από τον Ιούνιο τοπυ 2020 ως το Ιούνιο του 2021.  

Πτώση 0,5% σημειώνει το ευρώ, με την ισοτιμία στο $1,122. Αρνητικά κινείται η στερλίνα (-1,2%), που αλλάζει χέρια στο 1,266, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται οριακά, στα 96,58. Το δολάριο εξακολουθεί να υποχωρεί έναντι του γεν (-0,4%), στα 104,05 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v