Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο $1,168 ενισχύεται το ευρώ

Νέο χαμηλό ρεκόρ για την τουρκική λίρα, ενώ ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί 0,1%, στα 93,81.

Ηπιες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος την Παρασκευή, με το βλέμμα των επενδυτών στην πανδημία κορωνοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως. Το ευρώ ενισχύεται 0,1% στο 1,168 δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,3% στο $1,297, ενώ ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί 0,1% στα 93,81.

Σε νέο χαμηλό σημείο «προσγειώνεται» η τουρκική λίρα, με επιβάρυνση από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Υποχωρεί 1% στις συναλλαγές της Παρασκευής, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 8,374 λίρες ανά δολάριο. Οι εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η διαμάχη με τη Γαλλία αλλά και με την Ελλάδα καθώς και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές και δίνουν «χτύπημα» στο νόμισμα.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η σχέση μεταξύ Αγκυρας και Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιδεινωθεί, εάν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, στις 3 Νοεμβρίου.

Η κεντρική τράπεζα μείωσε τα αποθέματα χρυσού κατά 22,3 τόνους το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. Παρά το γεγονός αυτό, η Τουρκία παραμένει η χώρα που έχει αγοράσει τον περισσότερο χρυσό μέχρι στιγμής φέτος, προσθέτοντας 148,7 τόνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v