Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τη στερλίνα με το βλέμμα σε εμβόλια και Brexit

Λονδίνο και Βρυξέλλες θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα τις διαπραγματεύσεις με στόχο να βρεθεί μία συμφωνία για την μελλοντική εμπορική σχέση τους. Η τουρκική λίρα υποχωρεί 1,5%, με την ισοτιμία στις 7,75 λίρες ανά δολάριο.

Κέρδη για τη στερλίνα με το βλέμμα σε εμβόλια και Brexit

Κέρδη για τη στερλίνα τη Δευτέρα, καθώς τα όλο και περισσότερα θετικά νέα για ένα δυνητικό εμβόλιο κατά της Covid-19 οδηγούν τους επενδυτές να αγοράσουν νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο, ενώ αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για το αν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κλείσουν εμπορική συμφωνία για το Brexit.

Λονδίνο και Βρυξέλλες θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα τις διαπραγματεύσεις με στόχο να βρεθεί μία συμφωνία για την μελλοντική εμπορική σχέση τους. Ωστόσο ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, καθώς η Βρετανία ολοκληρώνει την μεταβατική περίοδο του Brexit σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.

H βρετανική λίρα κερδίζει 0,7% έναντι του δολαρίου, στο $1,336, το ευρώ ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο $1,188, ενώ το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν κατά 0,1%, στα 103,71 γεν ανά δολάριο. Η τουρκική λίρα υποχωρεί 1,5%, με την ισοτιμία στις 7,75 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v