Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο μετά την απότομη αύξηση στα yields

Ανακάμπτει από το χαμηλό τριών ετών το αμερικανικό δολάριο. Χάνει σχεδόν όλα τα κέρδη του έτους η τουρκική λίρα. Ισχυρές πιέσεις στα κρυπτονομίσματα.

Το αμερικανικό νόμισμα κράτησε τα κέρδη του σήμερα, έχοντας ανακάμψει το βράδυ από το χαμηλό τριών ετών μετά από την απότομη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Το γεν, που τείνει να αποδυναμώνεται όταν αυξάνονται τα αμερικανικά yields, διολίσθησε σε νέο χαμηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου.

Χαμηλότερα και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και αυτά που συνδέονται με τα εμπορεύματα, με τα δολάρια Αυστραλίας και Καναδά να υποχωρούν από τα υψηλά τριετίας.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,43% στα 1,2124 δολάρια και η στερλίνα κατά 0,53% στα 1,3939 δολάρια.

Πιέσεις δέχεται και η τουρκική λίρα, η οποία μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών, λόγω και της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, έχει απωλέσει σχεδόν όλα όσα είχε κερδίσει από την αρχή του έτους.

Η λίρα υποχώρησε έως το 7,4780 έναντι του δολαρίου για να ανακάμψει λίγο αργότερα στο 7,34.

Εν τω μεταξύ ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να σημειώνει πτώση 5,3% στα 46.339 δολάρια, το Ethereum 6,06% στα 1.473 δολάρια και το Litecoin 9,6% στα 173,08 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v