Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ, νέα βουτιά για την τουρκική λίρα

Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,173 δολάριο. Σε υψηλό ενός έτους «σκαρφαλώνει» το δολάριο έναντι του γεν. Ανοδος 1,1% για το bitcoin, φτάνει στις $58.116. Βουτιά 1,75% για την τουρκική λίρα.

Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ, νέα βουτιά για την τουρκική λίρα

Στο πιο υψηλό σημείο ενός έτους βρίσκεται το δολάριο έναντι του γεν την Τρίτη, εν μέσω ανόδου των αμερικανικών yields, καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί την ώρα που η μεγάλη οικονομική τόνωση στις ΗΠΑ προκαλεί ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Το αμερικανικό νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου βρίσκει επίσης υποστήριξη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη δυνητική επίπτωση από την κατάρρευση του hedge fund Archegos Capital, αν και οι αναταραχές έχουν ηρεμήσει.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,173 δολάριο, η στερλίνα χάνει οριακά και αλλάζει χέρια στο $1,375, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, ενισχύεται 0,2%, στα 93,14. Tο δολάριο διαμορφώνεται στα 109,89 γεν, σημείο που δεν είχε φτάσει από τον περσινό Μάρτιο.

Βουτιά 1,75% για την τουρκική λίρα, που βρίσκεται στις 8,3540 λίρες ανά δολάριο, αφότου καρατομήθηκε και ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v