Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται καθώς εκτιμάται πως η Fed θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει τον περιορισμό του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινείται το δολάριο καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ παγιώνουν τις προσδοκίες πως η Fed θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει τον περιορισμό του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως επισημαίνει το CNBC, η προοπτική μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed οδήγησε χαμηλότερα τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων, αυξάνοντας τις αποδόσεις τους και πλήττοντας άλλους τίτλους που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια και οι οποίοι είχαν επωφεληθεί από τις χαμηλές αποδόσεις των αμερικανικών χαρτιών, όπως το ελβετικό φράγκο και ο χρυσός. Τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις το ελβετικό φράγκο έχεις χάσει περίπου 1,6% έναντι του δολαρίου, ενώ ο χρυσός στο ίδιο διάστημα έχει χάσει 4%.

Ο δολαριακός δείκτης ενισχύεται κατά 0,12% στο 93,06. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,07% στα 1,1728 δολάρια, ενώ η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,08% στα 1,3857 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v