Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εβδομάδας το δολάριο, διάλλειμμα από το ράλι

Ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι μεγάλα νομίσματα, υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,2% στα 93,86 μετά την πτώση του κατά 0,53% την Τετάρτη, που ήταν και η μεγαλύτερη από τις 23 Αυγούστου.

Στο πιο χαμηλό αυτής της εβδομάδας υποχωρεί το δολάριο έναντι μεγάλων αντιπάλων του την Πέμπτη, παίρνοντας μία ανάσα από το ράλι που το ανέβασε σε υψηλό έτους, παίρνοντας ώθηση από τις προσδοκίες για πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι μεγάλα νομίσματα, υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,2% στα 93,86 μετά την πτώση του κατά 0,53% την Τετάρτη, που ήταν και η μεγαλύτερη από τις 23 Αυγούστου.

Το δολάριο κινήθηκε αρνητικά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεκινήσει φέτος - επίσης έδειξαν ότι αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να επιμείνει.

Το ευρώ ενισχύεται 0,16% και αλλάζει χέρια στο 1,162 δολάριο, ενώ έναντι της στερλίνας χάνει 0,12%, στις £0,847 και έναντι του γεν κερδίζει 0,25%, στα 131,62 γεν ανά ευρώ.

Στο πιο χαμηλό σημείο όλων των εποχών κατέρρευσε η τουρκική λίρα, αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή για νέο γύρο απολύσεων στην κεντρική τράπεζα της χώρας. 

Ράλι για το Bitcoin, ξεπέρασε τις $58.000. Το άλμα έρχεται καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν τη δημιουργία του πρώτου Bitcoin Exchange Traded Fund της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v