Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το ευρώ, απώλειες 4% για το Bitcoin

Το ενιαίο νόμισμα χάνει 0,8% και αλλάζει χέρια στο 1,013 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,5% με την ισοτιμία στο $1,198.

Υποχωρεί το ευρώ, απώλειες 4% για το Bitcoin

Eλαφρώς χαμηλότερα από το υψηλό πολλών δεκαετιών στο οποίο είχε σκαρφαλώσει βρίσκεται το δολάριο, καθώς την Τετάρτη ανακοινώνει η Fed τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Την ίδια ώρα, οι νέες μειώσεις των ροών φυσικού αερίου που ανακοίνωσε η Ρωσία ότι θα εφαρμοστούν από την Τετάρτη αυξάνουν τις ανησυχίες για ύφεση στην Ευρώπη και χτυπούν το ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της, με τους traders να μην έχουν πλέον τόσο μεγάλες προσδοκίες, καθώς οι αγορές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πατήσουν φρένο στις προσπάθειες συγκράτησης του πληθωρισμού, εν μέσω ενδείξεων για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι αγορές έχουν τιμολογήσει αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, με 10% ρίσκο για 100 μονάδες βάσης.

Το ευρώ χάνει 0,8% και αλλάζει χέρια στο 1,013 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,5% με την ισοτιμία στο $1,198, το ευρώ έναντι της βρετανικής λίρας κινείται καθοδικά κατά 0,3%, στις £0,845. Το bitcoin χάνει 4%, στις 21.112 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v