Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό τριών εβδομάδων πλησιάζει το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων αντιπάλων του, υποχωρεί 0,4%, στα 105,39. Το ευρώ κερδίζει 0,3%, με την ισοτιμία στο 1,025 δολάριο.

Χαμηλό τριών εβδομάδων πλησιάζει το δολάριο

Κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων βρίσκεται το δολάριο έναντι σημαντικών νομισμάτων τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές εξακολουθούν να στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε λιγότερη σύσφιξη καθώς η οικονομία των ΗΠΑ κινδυνεύει να μπει σε ύφεση.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων αντιπάλων του, υποχωρεί 0,4%, στα 105,39.

Το μεγάλο οικονομικό επίκεντρο για αυτήν την εβδομάδα θα είναι η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Επί του παρόντος, οι traders τιμολογούν περίπου 31% πιθανότητα ότι η Fed θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της στις 21 Σεπτεμβρίου, με πιθανότητες 69% για μικρότερη αύξηση, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Το ευρώ κερδίζει 0,3%, με την ισοτιμία στο 1,025 δολάριο, ενώ χάνει 0,3% έναντι της στερλίνας, στις £0,837. Η βρετανική λίρα κινείτια ανοδικά κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο $1,225 και 0,3% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία του ευρώ στις £0,837.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v