Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένο το δολάριο μετά το push από την αγορά εργασίας

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκαν από τους επενδυτές ως ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Συγκρατημένο το δολάριο μετά το push από την αγορά εργασίας

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο τη Δευτέρα, χάνοντας μερικά από τα κέρδη που είχε από τα στοιχεία της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι αγορές συναλλάγματος υποχωρούν από την αρχική τους αντίδραση.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα είδαν το δολάριο να ενισχύεται έναντι των μεγάλων αντιπάλων του. Τα στοιχεία θεωρήθηκαν από τους επενδυτές ως ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση υποχώρησε τη Δευτέρα, με τον δείκτη δολαρίου να κατηφορίζει στα 106,57 σε ημερήσια βάση και σε σύγκριση με το υψηλό 10 ημερών της Παρασκευής των 106,930.

Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 69% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η κυβερνήτης της Fed, Μισέλ Μπάουμαν, δήλωσε το Σάββατο ότι η Fed θα πρέπει να εξετάσει περισσότερες αυξήσεις κατά 75 μονάδε βάσης στις επόμενες συνεδριάσεις για να μειώσει τον πληθωρισμό.

Το ευρώ χάνει 0,6%, με την ισοτιμία στο $1,018 ενώ έναντι της στερλίνας διατηρείται στις £0,842. Η στερλίνα κινείται 0,6% χαμηλότερα, στο $1208.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v