Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το γουάν με πίεση από τις αναταραχές στην Κίνα

Το κινεζικό νόμισμα χάνει 0,4%, στα 7,19 γουάν ανά δολάριο. Το ευρώ ενισχύεται 0,8%, στο $1,04 και φτάνει στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών.

Υποχωρεί το γουάν με πίεση από τις αναταραχές στην Κίνα

Οι αναταραχές και οι διαδηλώσεις κατά των περιορισμών της Covid στην Κίνα βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούν ότι οι Αρχές θα πιέσουν σκληρά τους διαδηλωτές και θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα, την ώρα που οι καθημερινές μολύνσεις βρίσκονται σε ρεκόρ. Το κινεζικό γουάν υποχωρεί 0,4%, στα 7,19 γουάν ανά δολάριο. Το ευρώ ενισχύεται 0,8%, στο $1,04 και φτάνει στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών.

Ο Raffi Boyadjian, επικεφαλής αναλυτής επενδύσεων στην XM, εξηγεί:

«Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου σημείωσαν πτώση στην αρχή της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες για την αστάθεια στην Κίνα και το πώς η ανυποχώρητη πολιτική της χώρας για μηδενική Covid θα μπορούσε να καταστρέψει περαιτέρω τις προοπτικές, οδήγησαν τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφάλεια. Οι διαμαρτυρίες κατά των lockdown άρχισαν να εξαπλώνονται μετά από μια φονική πυρκαγιά στο Xinjiang την περασμένη Πέμπτη, όπου οι κάτοικοι φέρεται να μην μπόρεσαν να ξεφύγουν από το συγκρότημα κατοικιών λόγω των σκληρών περιορισμών Covid».

Η εικόνα στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με τον Guardian:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v