Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3% για το γεν, αλλάζει ρότα η κεντρική τράπεζα

Αλμα κάνει το ιαπωνικό νόμισμα, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων. Απώλειες φέτος για τη στερλίνα έναντι του ευρώ.

Κέρδη 3% για το γεν, αλλάζει ρότα η κεντρική τράπεζα

Αλμα πάνω από 3% καταγράφει το γεν το οποίο ενισχύεται έως και τα 132 γεν ανά δολάριο, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να σηματοδοτεί ένα βήμα προς την αλλαγή του ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων. Η απόδοση του 10ετούς της Ιαπωνίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015.

Το γεν κερδίζει επίσης 3,4% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στα 140 γεν ανά ευρώ, ενώ καταγράφει άνοδο 3,6% έναντι της στερλίνας, στα 160 γεν ανά στερλίνα.

Απώλειες φέτος για τη στερλίνα έναντι του ευρώ

Πτώση καταγράφει η βρετανική λίρα έναντι του ευρώ φέτος ενώ κινδυνεύει να υποχωρήσει ξανά το 2023.

Το βρετανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας που στρέφεται πιο προσεκτικά σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενισχύει τη ρητορική της σχετικά με την ανάγκη για περισσότερη δράση για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. Αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Canada και Bank of New York Mellon, βλέπουν το ευρώ να ενισχύεται έναντι της στερλίνας.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι της στερλίνας, με την ισοτιμία στις £0,87.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v